A Travellerspoint blog

Vissza a varosba

Bologna revisited

sunny

Szoval Monzunoban igazan nagyszeru hazigazdam volt, foglalkozasara nezve buszsofor es teniszbajnok. Igazan nem panaszkodhatok, a kezembe nyomta a kulcsot, megsutotte a repatortat meg a spenotlevest, megvetette az agyat, ide-oda fuvarozott bermentve, pl. Firenze utan ejjel haza, masnap meg reggel be Bolognaba.

Reggel meg azt nem tudtam, hogy hol ejszakazom, de estefele kiderult, hogy visszamegyek Reggio Emiliaba, illetve melle. Addig is megprobaltam hasznosan tengeni lengeni, bar a logisztikaja a dolognak nem volt olyan jo, mert a labamon alig alltam. Reggel meg akaratomon kivul reszt vettem a gazdam egyik lanyanak a szulinapjan is, igy most szerepelek egy vadidegen familia csaladi fenykepein, ott vigyorgok a hatso, allo sorban.

Az volt a terv, hogy megnezem az Ustica emlekkiallitast, aztan hegyet maszok, hat szoszerint masztam is korulbelul.

Ez egy Bologna-Palermo jarat, 1980-ban tisztazatlan korulmenyek kozott zuhant le (robbant fel), mind odavesztek. A gep maradvanyait ebben a "muzeumban" lehet megtekinteni, de fenykepezni nem volt szabad. Ezt a netrol szedtem:

TKimg4c235d0f7570f.jpg

Ezutan ugy gondoltam, hogy most megtekintem a világ (egyik?) leghosszabb arkadsorat, ami a Porta Saragozzatol indul, es majd meg jol felmaszok a San Lucahoz is.

Az tortent, hogy el is vanszorogtam a Portaig, majd kabe 200 meter utan sajnos ki kellett jonnom a vilag leghosszabb arkadjaibol, mert problemaim vannak az optikai csalodasokkal. Az egyik problemam a ferihegyi repteret a vasutallomassal osszakoto feluljaro, ami szerintem ferde:) Ferde oldalra es lejt is. A masik problemam, biztos ez is a szulocsatorna miatt meg minden, ezek szerint az arkadsor. Szerintem a talaj lejt az utca fele, az oszlopok sem fuggolegesek, viszont ugy sutott a nap, hogy az oszlopok kozotti, zebra mintazatban latszodo feny-arnyek kompozicio nem volt harmoniaban a szerintem igenis letezo altalanos dolesszoggel, ugyhogy igen szedultem. Tovabba a fenyes csikokon nem lattam, mert zavarja a szememet a feher feny. Es igen megerolteto 10 meterenkent le es felvenni a szemuveget, meg bena is.

Felhivnam a figyelmet a ket oszlop kozott elhelyezett lampara. Keresztben autoforgalommal, out of nowhere.

8F_nyk_p_0701.jpg
1F_nyk_p_0700.jpg

Aztan elindultam a kilatoba es tovabb, de kabe feluton ezt a tervemet feladtam es megelegedtem a feluton elhelyezkedo parkkal. Visszafele inkabb logtam a buszon egy monzunoi jeggyel (megmaradt, gondoltam jo lesz az, ugyanannyiba kerul...)

5F_nyk_p_0704.jpg
F_nyk_p_0703.jpg

Posted by illaberec 15:18

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint