A Travellerspoint blog

Zapatista Walden

Az élet Albineában

A bolognai nap estéjén kiderült, (igen, van ékezetem, hurrá, le is írom, hogy MotÖrhead), hogy elmehetek vissza Reggio Emiliába, illetve ismét mellé, egy másik gazdaságba. Falura igazából. Ennek eleinte örvendeztem. Csodálatos, nyugodt az élet falun, vagy mi. Úgy képzeltem, hogy majd gyakorolom a paradicsonyszedést meg az öntözést, később a CV-mbe is beírhatom, satöbbi, a fennmaradó időmben pedig a pázsitra dőlve lazulok a dombságban. Esetleg sörrel. Ez sajnos nem így történt, mert a házigazdám minden reggel, illetve innen nézve hajnalban kidobott, de csak a buszmegállóba. Először is pimaszul drága volt a buszjegy Emiliába. Mondjuk nem mintha nem lett volna joga hozzá, csak kicsit el voltam ehhez fáradva. Másodszor is pedig, igazán kevés érdekes dolgot lehet csinálni reggel 7-kor Albineában a Botteghe leágazásnál, de Reggio Emiliában se sokkal többet.
Ennyit akkor a panaszkodásról, a többit a Blues című bejegyzésben már érzékeltettem.

Vasárnap mondjuk jó volt, mert Fairtrade (Tradefair) volt Emiliában, ahová menni kellett közreműködni. Politikailag nem térnék ki bővebben, olvasson utána a ki-ki. Libera: http://www.internationalnetworkforpeace.org/spip.php?rubrique72 Etico e sociale shop: http://www.facebook.com/pages/Etico-e-sociale/109818222439685
Igazából nagyon klassz dolog volt ez a fair, és nagyon jó cuccokat árultak és olyan áron, ami még nekem se volt sok, csak hát a hátizsák, ugye. Mondjuk egy palack Libera bor, 3 euro, hát elég sokat vettünk a vacsorához 5 főre, na:) És akkor még kiderült, hogy kurvajó bor ráadásul. És én nem is vagyok boros. A Moscatel de Setúbal vett le utoljára a lábamról, szó szerint is, és annak már 4 éve, az volt még egy olyan, hogy Setúbalban fillérekért osztották a bárban, miközben a portói mondjuk százszor annyiba kerül. Jó, nem lehet így összehasonlítani, de egy sokkal kevésbé promotált hasonló minőségű cucc, századannyiért. Azért beszereztem egy Zapatista kávét, ha már...nem is annyira a kávé miatt, ami szerintem nem is zapatista :) a palesztin szappanról nem is szólva, kérem, mellőzzék az idétlen vicceket. A Zapatista stand egyébként is egy nagyszerű volt. Nem csak azért, mert ingyen adták a kávét, vagy mert cool zacskója van a zapatista kávénak, és volt freecardjuk és handmade jegyzetfüzetük 2 euroért meg klassz standjuk. Hanem azért is, mert pompásan éreztem magam a zapatista standon, és most már mehetek akár mexikóba, akár ciciliába. hát így mennek a dolgok, ha az ember utazik, csak elkezdeni nehéz. Mexikóba nem hinném, hogy megyek mostanában, de a cicilia erősen befigyel algarve mellé.

F_nyk_p_0711.jpgF_nyk_p_0709.jpg

Este megittuk az említett borokat a hálaisten húst is tartalmazó pasta mellé. Előtte kirándulás történt a dombokon-hegyeken. A vacsorán a depis gazda mellett még 3 nemdepis barátja vett részt, 3 fiú, na azokkal remekül kijöttem. Volt egy gombaszakértő-matematikus, aznap este száztizenháromszor mondta ki, hogy fungi és folia, és azt én mind értettem, kézfeltartással jelezve, hogy fungi. Volt egy sárkányrepülő, aki végre elmagyarázta, erősen gesztikulálva, de el, hogy mi a különbség a gliding, a hang-gliding és a para-gliding között technikailag, továbbá most már mehetek Vicenza mellé hang-glidingelni ha kedvem tartja, meg volt egy harmadik, aki beleöntötte a libera bort a fagyiba és Szendvicsnek hívták. Lefordítva. Különben a leghasznosabb olasz szó a Rosso-rossa, mind a Porco Rosso mind pedig a Barone Rosso barátokat generál. Aznap este sem történt másképp, el is beszélgettünk kézenfogva a Porco Rossoról és az animékről, főleg olaszul, bár én nem beszélem a nyelvet. De ez nem jelentett akadályt.

Ezen kívül szó esett még Tarkovszkijról is, és ennek kapcsán arról, hogy alkalmanként mennyire jó hatással van a középre helyezett vodkásüveg az ilyen Cineforum jellegű összejöveteleken a társaságra. Ehhez én is nagyon hozzá tudtam szólni, akkor már olaszul is, mint egykoron International partikat tartó személy. Én is tartottam orosz estet. Nagyon értettem, miről beszélnek!

Posted by illaberec 14:33

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint